Shape your Future in digital environment

eTwinning Projeleri

07.12.2020 787

Geleceğinizi Dijital Ortamda Şekillendirin

(Shape Your Future In Digital Environment)

 

07-08-2021Projemiz 22/11/2020 tarihinde başlatılmış, Türkiye'den 8 , Romanya'dan 1 toplam 9 öğretmen ve  116 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Proje gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerine bağlı olarak anlamı değişmeye başlayan ve kapsamı genişleyen okuryazarlık becerilerinden "dijital okuryazarlık" becerilerini kazanmış öğrencilerin yetiştirilmesi için öğretmenlerimizin bu becerileri etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçlanmıştır. Öğrenci ve öğretmenlerin Dijital Okuryazarlık becerilerinin geliştirilmesi için farklı Web2.0 araçları kullanılarak poster, logo tasarımı, afiş, bulmaca, kitap ayracı, takvim, akrostiş, video birleştirme, dijital dergi tasarımı, animasyon uygulamaları yapılmıştır. Web toplantıları yapılarak Dijital güvenlik, internet ve bilgisayar etiği, dijital ayak izi, Dijital değerler konuları ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.

Aralık ayında projemizin başlangıç hazırlıkları olarak öğrenci eTwinning kayıtları, veli izinleri hazırlandı. Her okul kendi şehir ve okul tanıtımlarını twinspace e yükledi. Ayrıca projemiz için okullarımızdaki öğrencilerin hazırladığı logolar arasından seçilen logolarla ilgili bir anket düzenlendi. Bu logolar içinden en çok oyu alan Atatürk Anadolu Lisesinin projemiz için hazırladığı logo proje logomuz olarak seçildi.

Ocak ayında öğrencilerimiz tarafından güvenli internet için slogan içeren kitap ayraçları ve güvenli internetle ilgili infografikler hazırlandı. Öğretmenlerimizden Aydın İMRAK ve Ali YAZAR 'ın düzenlediği öğretmen ve öğrencilerimizin katıldığı "İnternette nasıl güvende kalınır (Güçlü şifre oluşturma, gizlilik ayarlarını kullanma)" webinarı düzenlendi. Projemizin takvimi hazırlandı.

Şubat ayında 9 Şubat Güvenli İnternet Günü etkinliği için her okuldan seçilen öğrencilerimizden oluşan karma okul takımlarımızdaki öğrencilerimiz kendi çektikleri kısa videolarından oluşan ve projemizin adının baş harflerinden oluşan akrostişimizi hazırladılar. Aynı zamanda Güvenli İnternet günü ile ilgili bir sanal pano hazırlandı ve öğrencilerimiz bu panodaki harflere uygun paylaşımlar yaptılar. Ayrıca okullardaki öğrencilerimiz arasında görev paylaşımı yaparak bir e-dergi hazırladık. Her okul kendi müfredatına uygun karikatürler hazırladı. Ayşe ETBAŞ DİNDAR ve Aydın İMRAK hocalarımızın hazırladığı, öğretmen ve öğrencilerimizin katıldığı " İnternet ve Bilgisayar Etiği" ile ilgili webinar düzenlendi.

Mart ayında Öğretmenlerimizden İbrahim DURAN ve Ankara Üniversitesi öğretim üyesi  Ufuk TANYERİ' nin düzenlediği, öğrenci ve öğretmenlerimizin katıldığı  "Dijital Ayak izi  ve İtibar" webinarı düzenlendi.  Öğrencilerimiz müfredatlarımızla ilgili bulmaca; siber zorbalıkla ilgili video hazırladı. Aynı zamanda dijital ayak izini gösteren günlük hayatta kullandıkları sosyal medya hesaplarından oluşan birer görsel hazırladılar.

Nisan ayında karışık okul takımlarımızdaki öğrencilerimiz aralarında görev paylaşımı yaparak "Dijital Değerler" ile ilgili webinar düzenlediler. Webinara öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Öğrencilerimiz Veri Madenciliği etkinliği için istedikleri bir kişinin internetteki profillerini araştırarak birer poster hazırladılar. Karma okul takımlarımızdaki öğrencilerimiz alfabedeki harfleri kullanarak online eğitim sitelerinden oluşan dijital bir sözlük oluşturdular. Ayrıca öğrencilerimiz müfredata uygun online oyun tasarladılar.

Mayıs ayında ise daha önce de hazırladığımız gibi karma okul takımları kurduk ve her birine farklı birer ortak ürün oluşturma görevi verdik. Karma okul takımlarımız Şiir, makale, deyimler sözlüğü, atasözleri ve fıkralardan oluşan ortak ürün oluşturdular. Final ürünü olarak her okulumuzun katıldığı e-Güvenlik Kılavuzu hazırladık. Öğrenci ve öğretmenlerimizin katıldığı projemiz fikirlerimizi paylaştığımız final webinarımız ile projemizi sonlandırdık.

Sonuç olarak işbirlikçi öğrenme yöntemleri ile öğrenci ve öğretmen grupları birlikte çalışarak e-dergi, ortak video, şiir, fıkra, atasözleri, makale, deyimler sözlüğü, dijital sözlük ve final ürünü olarak da e-güvenlik kılavuzu dijital ortak ürünler olarak oluşturulmuştur. Yapılan çalışmalar eTwinspace alanında birleştirildiği gibi projenin sosyal medya hesaplarında ve blog sayfasında paylaşılmıştır.

Yapılan çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz dijital çağın gereklerini yerine getirmeyi, medya araçlarını bilinçli, etkili ve doğru kullanmayı öğrenmişlerdir. Okuldaki öğrencilerimizden eTwinning projelerine katılan öğrencilerimiz dijital okuryazarlık konusunda hem çalışarak hem de eğlenerek kazanımı bol bir projeyi tamamlamışlardır.

Projemize https://twinspace.etwinning.net/136608/home sayfasından erişilebilir.

 

 

 

 

Shape your future in digital environment (https://live.etwinning.net/projects/project/242478)

 

Project About(Proje hakkında)

Covid-19, which emerged at the end of 2019, caused very important changes in economic, social and pedagogical terms, especially in health all over the world. After the health sector, the education sector is one of the institutions most affected by the pandemic. Due to this pandemic in the world, education was suspended in almost all countries, and then, in order to manage this process and the crisis, distance education was started using digital technologies.
With this project, we aim to enable our teachers to use these skills effectively in order to educate students who have acquired "digital literacy" skills among the literacy skills whose meaning has started to change depending on the developing information and communication technologies and whose scope is expanding.

 

GOALS(HEDEFLER)

Our students can quickly access various information in many digital media, but they are also faced with false and false information mixed with truths. We aim to train well-equipped teachers in this field and provide correct guidance to their students so that they can access correct and reliable information from this data stack.
With this project, it is aimed to bring together knowledge and skills related to digital literacy with families, who are the core of the society, through teachers and students, and use them for the benefit of society and individuals.

 

WORKING PROCESS (ÇALIŞMA SÜRECI)

It is expected that the activities to be carried out through observations, e-learning applications, experimental applications, collaborative group studies, workshops and augmented reality applications during the project process will be transferred to the students of the participating teachers in the future and will affect all segments of the students both directly and indirectly. In this direction, it is aimed that the participant teachers of the project will establish digital literacy clubs in their schools and create media products enriched with visual arts with their students. Care was taken to ensure that the project activities consisted of applied knowledge, skills and experience rather than theoretical knowledge.

 

EXPECTED RESULTS (BEKLENEN SONUÇLAR)

1. To be able to convey the requirements of the digital age to students and their families and to guide them.
2. To be able to communicate better with the children of the digital age we usually lag behind, to adapt to them in the use of digital tools, to be sufficient for the individuals of the digital age.
3. To guide students to ensure their conscious, effective and correct use of media tools.
4. To have sufficient equipment to guide future generations on the correct use of media tools, to offer them different perspectives.
5. To be able to raise individuals who fulfill the requirements of the digital age and can keep up with the change and developing language of this age.
6. To teach students the ways of counseling about using social media in a correct and efficient way.

 

 

07-08-2021

 

 

 

 Sertifikalar

 

 07-08-2021

 

 

 

 

 

Padlet ile yapıldı

Padlet ile yapıldı

Padlet ile yapıldı

Padlet ile yapıldı

Padlet ile yapıldı