Hayalindeki Oyunu Tasarla 2019 yarışmamızın proje teslim süresi uzatıldı.

Hayalindeki Oyunu Tasarla 2019 Yarışmamızın proje teslim süresi uzatıldı.

21.11.2018 3413

"HAYALİNDEKİ OYUNU TASARLA" OYUN TASARIMI YARIŞMASI

2019

Hayalindeki Oyunu Tasarla 2019 yarışması ön eleme yapılmış ve jüri önünde final değerlendirmelerinin yapılmasına hak kazananlar aşağıda listelenmiştir. Final değerlendirmeleri 24.04.2019 tarihinde Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Saat 10:00 da yapılacaktır. Öğrencilerin hazır bulunması önemle rica olunur.

Yarışma sonunda derece alan öğrencilerimize ödülleri 15.05.2019 tarihinde düzenlenecek olan TÜBİTAK Bilim Fuarı şenliklerinde verilecektir.

SN ÖĞRENCİ ADI SOYADI PROJE ADI OKULU
1 EFE AYBARS ELÇİÇEĞİ DEDEKTİF FİNİFİ VE KİNİFİ CİNAYETİ İSTİKLAL ORTAOKULU
2 SERDAR MELİH UYUMAZ MİNİ OYUN İSTİKLAL ORTAOKULU
3 EMİRHAN İŞGÜZAR NİNJA YOLUM 1 İSTİKLAL ORTAOKULU
4 AYŞE SİNEM HARANİ AİLENE ULAŞ İSTİKLAL ORTAOKULU
5 FURKAN KARA FNAF KARIŞIK GECE İSTİKLAL ORTAOKULU
6 EYMEN DORA AKPINAR SAYI TAHMİN OYUNU ÖMER DİNÇER İHO (BİLSEM)
7 MUHAMMET SERHAT YAZICI BİLGİ YARIŞMASI OYUNU MEVLANA O. (BİLSEM)
8 KAAN SULTAN KAFALI UZMAN HESAP MAKİNESİ BİFA O. (BİLSEM)
9 ALİ BERKİN ARISOY TEKNO KAÇIŞ ÖZEL BABAOĞLU O. (BİLSEM)
10 BERKAY GEZER BİLGİ YARIŞMASI MAREŞAL M. KEMAL O.
11 MERT ALİ TAŞÇI BİL VE FETH ET İBRAHİM BEY O.
12 AHMET EREN ÇAMTEPE ZIPLAMADAN KAZAN İBRAHİM BEY O.
13 MESUT ARKUN OPRUKÇU PARKUR OYUNU İMARET ORTAOKULU
14 EREN GÖKTAŞ ARABA OYUNU İMARET ORTAOKULU
15 RUHİ ATÇEKEN ÜLKELER İMARET ORTAOKULU
16 ARAS RÜZGAR DELEN ZIPLAMALI KAHRAMAN OYUNU İMARET ORTAOKULU
17 HALİME HİLAL ÖZKAN ARI MAYA İŞ BAŞINDA İMARET ORTAOKULU
18 DOĞUKAN USLU BİLGİ ÇEMBERİ İMARET ORTAOKULU
19 FURKAN KÜÇÜK ARABA YARIŞI İMARET ORTAOKULU
20 EMİNE DİDEM SOYLU KİRAZ TOPLAMA İMARET ORTAOKULU
21 YUSUF KAAN KUNTER HELİKOPTER PARKUR OYUNU İMARET ORTAOKULU
22 MEHMET DOĞAN SÜPER ANNE LALE ORTAOKULU
23 ADEM ÜNLÜ ÇANAKKALE 1915 OYUNU LALE ORTAOKULU
24 MUHAMMED ÇAĞLAYAN DÜNYAYI KURTARAN ADAM LALE ORTAOKULU
25 KAMİLE ECİRCİ BİLGİN ŞİRİNİN MACERALARI LALE ORTAOKULU
26 ZEYNEP YAVUZ İZ PEŞİNDE LALE ORTAOKULU
27 SUDE NUR ALTINÖZ ÇALIŞKAN KARINCA LALE ORTAOKULU
28 ÖZGÜR ÇAĞAN DEMİRÖZ OB ÖZGÜR FİKRET ÜNLÜ YİBO - ERMENEK

YARIŞMANIN ADI: Hayalindeki Oyunu Tasarla 2019

YARIŞMAYI DÜZENLEYEN: Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PROJELERİN GETİRİLMEYE BAŞLANACAĞI TARİH : 25.03.2019

SON BAŞVURU TARİHİ: 01.04.2019 ´den 12.04.2019 tarihine uzatılmıştır.

Proje Teslim Formunu indirmek için tıklayınız.

ÖDÜLLER:

İlk üçe girenlere sürpriz ödüller verilecektir.

YARIŞMANIN AMACI: Her yıl hızla gelişen teknolojiler ve hemen hemen her kullanıcıya hitap eden bilgisayar sistemleri ile yazılım uzmanlığı ve programlama yetenekleri birçok mesleğin hedefi haline gelmiştir. Ortaokul çağındaki öğrencilere algoritmik düşünmeyi, analitik bakış açısı kazandırmayı ve en önemlisi programlamayı sevdirmektir. Bir bilgisayar oyununu programlamayı, o oyunu oynamaktan daha cazip hale getirmektir.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI:

Yarışma Karaman il merkezi ve ilçelerinden bulunan ortaokul öğrencilerine yöneliktir.

1)      Her okuldan birden fazla öğrenci katılabilir. Bir öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilir.

2)      Yarışmaya grup olarak katılım alınmayacak, bireysel katılım sağlanacaktır.

3)      Yarışmaya katılan projenin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış veya yayınlanmamış olması gerekmektedir.

4)      Yarışmaya gönderilecek projede aranacak şartlar:

a)      Proje Scratch programı ile yapılacaktır.

b)      Projenin "oyun tasarımı ve kodlama"  temasına uygun olmalıdır.

c)      Proje öğrenci tarafından yapılmış olmalıdır.

d)      Projeyi yapan öğrenci ortaokul öğrencisi olmalıdır.

e)      Hangi aşamada olursa olsun öğrencinin yapmadığı tespit edilirse proje elenecektir.

f)       Projeler CD / DVD veya flashdisk ile teslim edilmesi zorunludur. Diğer ortamlarda teslim edilmek istenen projeler kabul edilmeyecektir.

g)      Proje dosyaları 12.04.2019 tarihine kadar Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne CD / DVD veya flashdisk ile dijital olarak teslim edilecektir.

h)      Projenin dijital hali, Proje Teslim Formu ile birlikte teslim edilecektir.

i)        Proje Teslim Formunda projeyi yapan öğrenci, öğrenci velisi ile danışman öğretmenin imzası olacaktır. Proje Teslim Formunda imzası bulunanlardan en az bir kişi projeyi Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı'na teslim edecektir.  Proje Teslim formu http://tumtal.meb.k12.tr adresinden yayınlanacaktır.

YARIŞMANIN AŞAMALARI

a)      Birinci Aşama (Ön Eleme): Katılımcıların tumtal.meb.k12.tr adresinde bulunan ilgili duyuruda 19.11.2018 tarihinden itibaren yarışma şartlarını incelemeleri, gerekli dokümanları indirmeleri ve duyuru yazılarının okullara gönderilmesi.

b)      İkinci Aşama (Proje Kabulü): Katılımcıların 25.03.2019 – 12.04.2019 tarihleri arasında yaptıkları projeleri CD / DVD veya flashdisk ile Karaman Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne teslim edilmesi. 12.04.2019 saat 17:00 den sonra getirilen projeler kabul edilmeyecektir.

c)      Üçüncü Aşama (Ön Eleme) 15.04.2019-19.04.2019 tarihleri arasında ön eleme yapılacak, 19.04.2019 tarihinde değerlendirme sonuçları açıklanması

d)      Dördüncü Aşama (Final): 24.04.2019 tarihinde Saat 10:00 da başvuruda bulunan projelerin jüri önünde final değerlendirmelerinin yapılması, projelerin Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanında bilgisayar başında sunumunun yapılması

GENEL HUSULAR:

1)      Yarışmaya başvuran katılımcıların sorumlulukları kendilerine aittir. Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi doğabilecek sorunlardan hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yarışma ile ilgili soru ve görüşler Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 0 338 228 02 17 numaralı telefonlar aranabilir.

09-02-2019