KA220 Projemiz (Developing innovative video competencies for teachers of the Green Industry)

KA220 Projemiz (Developing innovative video competencies for teachers of the Green Industry)

Ortağı olduğumuz "Developing innovative video competencies for teachers of the Green Industry" isimli KA220 projemiz kabul oldu

03.02.2022 440

27-05-2022Developing innovative video competencies for teachers of the Green Industry (Yeşil Endüstrinin Öğretmenleri İçin Yenilikçi Video Yeterlilikleri Geliştirmek), AB'nin Erasmus+ programı kapsamında ortak olduğumuz KA220 projemiz Almanyadan kabul edildi.

Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Finlandiya, İspanya, Kıbrıs, Malta, Almanya ve Türkiye'den dokuz kuruluş, meslek öğretmenlerinin dijital yeterliliklerini geliştirmek ve dijital öğretim için ana araç olarak videoların kullanımını kolaylaştırmak için birlikte çalışacaklar. Proje konsorsiyumu aşağıdaki hedeflere ulaşmayı hedeflemektedir.

 

  • Avrupa standartlarına ve kalite çerçevelerine uyarken, çevrimiçi, karma ve uzaktan öğrenmenin (kırsal ortamlarda) daha geniş kullanımını desteklemek için kırsal kesim öğretmenlerinin dijital yeterliliklerini geliştirmek.
  • Öğretmenlere mevcut öğretimlerini tamamlamak için video kaynakları oluşturmak için gerekli beceri ve yeterlilikleri sağlayarak video eğitimini dijital eğitim için önemli bir kaynak olarak tanıtmak
  • Yeşil sanayi sektörü için kırsal alanlara daha etkili, esnek ve çekici öğretim araçları sağlamak, bu da kırsal alanlardan çalışanların vasıflı işgücü talebinin arttığı bir sektöre daha fazla dahil edilmesini sağlamak.
  • Avrupa Birliği özgeçmişine göre eğitimi yapılandırarak ve örgün, yaygın ve gayri resmi bağlamlarda halihazırda edinilmiş öğrenme çıktıları için tanıma sistemleri tanımlayarak dijital çıraklık yeterliliklerinin tanınmasını teşvik etmek.
  • Yenilikçi makine zekasını kullanarak video dijitalleştirme ve ses verilerinin veri işleme yoluyla hem eğitmenlerin hem de çalışanların* bilgilerinin dijitalleştirilmesini ve uzun süreli depolanmasını sağlamak.

 

Bu proje Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle finanse edilmiştir. Bu web sitesi sadece proje ortaklarının görüşlerini yansıtmaktadır ve burada yer alan bilgilerin herhangi bir şekilde kullanılmasından Komisyon sorumlu tutulamaz.