Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak (2023)

01.02.2023 388

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak

Eğitimde yenilikçi uygulamaları ve özellikle 21. Yüzyıl becerilerini destekleyen, çok disiplinli öğrenme alanlarıyla bütünleştirerek bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanıldığı yeni öğrenme alanları yaratmak ve bilimsel, yaratıcı, eleştirel düşünme gibi üst düzey becerilerin geliştirilmesini sağlamak okulumuzun temel hedefleri arasındadır.

Yetişen bireylerin dijital yeterliklere sahip olması ve teknolojiyi doğru kullanması toplumda sağlıklı bireylerin yetişmesi bakımından oldukça önemlidir. Bu kapsamda önce istenen yeterliğe sahip öğretmenlere ve eğitim ortamlarına ihtiyaç vardır.

Okulumuzun vizyonu; sürekli öğrenmeyi hedefleyen öğrenci ve öğretmen topluluğu oluşturmak ve bunun için gerekli altyapı çalışmalarını oluşturmaktır. Bunun için çeşitli projeler vasıtasıyla okulumuzda ileri düzeyde robotik çalışmaların yapılabileceği bir ARGE merkezi oluşturulmuştur. Erasmus+ projeleri ile yüzlerce öğrencimizin Avrupa'nın çeşitli ülkelerini görmesini ve oralarda staj faaliyetleri yapması sağlanmıştır. Bu çalışmaların sonucunda Okulumuz Mesleki Eğitim Alanında Erasmus+ akredite okulu olmayı başarmıştır.

Üreten okul olmak ve üretirken öğrenen öğrencilerimiz olsun istediğimiz için; döner sermaye üretim çalışmalarımız devam etmekte ve  Okulumuzda bulunan 5 alanımızda üretim yapılabilmektedir.

            Dünyamızdaki değişimin inanılmaz hızına ayak uydurmak ve rakiplerimizle yarışabilmek için bilgi ve beceri ile donatılmış öğrenciler yetiştirmek bizim temel hedefimizdir.

Bunun için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

                                                                                                          Bülent KARADEMİR

                                                                                                             Okul Müdürü